085 - 488 17 00

Drs. Boonen

Fleboloog / cosmetisch arts

Over Drs. Boonen

Afspraak maken

Drs. Boonen heeft afgelopen vrijdag 9 november op het  symposium "Ulcus cruris: helaas pindakaas?" een voordracht gegeven over de diagnostiek van het ulcus cruris (open been).

Het symposium was gericht op verpleegkundige, huidtherapeut, fysiotherapeut, doktersassistente en iedereen die zich beroepshalve bezig houdt met de behandeling van ulcus cruris. Polikliniek de Blaak werd natuurlijk genoemd in de voordracht van drs. Boonen.

Het was een geslaagde dag, waarbij Shamila Boonen en Paul Snelders (eerste foto), de organisator van het congres de voordacht kritisch beluisterd hebben.Op 5 november heeft Polikliniek de Blaak een informatieavond over lipoedeem georganisserd in Tilburg. Een zaal van ruim 110 patiënten, huidtherapeuten en fysiotherapeuten luisterde aandachtig naar de presentaties van drs. Den Hengst en drs. Boonen. In zijn presentatie ging drs. Boonen in op de stand van zaken van het wetenschappelijk onderzoek naar de liposuctie behandeling van lipoedeem.
De Nederlandse Vereniging Voor Cosmetische Chirurgie (NVVCC) organiseert regelmatig workshops voor haar leden. Op zaterdag 20 oktober 2018 werd er een workshop laser liposuctie georganiseerd. Onder leiding van de ervaren artsen Robert Boonen en Reggy Schift werd in de ochtend het theoretische deel doorgenomen en waren er daarna twee live operaties die de cursisten hebben bijgewoond. De dag werd afgesloten met een certificaat waarna de groep nog ter afsluiting een hapje ging eten. Al met al weer een geslaagde dag.

Drs. Boonen heeft gisterenavond afscheid genomen van zijn bestuursfunctie binnen de Dutch College of Phlebology (DCoP). Het huidige bestuur was tijdens het diner aanwezig, waarbij werd gememoreerd dat drs.Boonen samen met de aanwezige en de eveneens afscheid nemende prof.dr. Wittens een van de “founding fathers” zijn van deze inmiddels florerende flebologische vereniging.

drs. Boonen en  Prof. Wittens kregen een waardevol aandenken cadeau van de huidige voorzitter van de DCoP, drs. Menno Gaastra.

In samenwerking met drs. Boonen heeft het magazine o2 van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie (NVFL) een artikel gepubliceerd met de titel: "Herkenning en behandeling van lipoedeem". Het artikel is een verslag van het Lipoedeemcongres Varodem 18 november 2017 en ILF 9 juni 2018. In het artikel wordt veel aandacht besteed aan herkenning en behandeling van lipoedeem. Ook de door drs. Boonen ontwikkelde cursus komt hierin aan bod.

Meer informatie over Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie (NVFL): www.nvfl.nl


Spataderen

Drs. Boonen is al sinds de jaren 90 nadrukkelijk betrokken bij de ontwikkeling van spataderzorg. Niet alleen als directeur van Spataderkliniek de Blaak maar ook als mede oprichter van de flebologische vereniging DCoP
Aantal reeds geholpen spatader patiënten
63.794

Lipoedeem

Een bijzonder vervelende aandoening waar nog veel te weinig aandacht voor is. Drs. Boonen is voor veel lipoedeempatiënten in Nederland en België een bekend gezicht geworden dankzij zijn behandeling door middel van liposuctie.
Aantal reeds geholpen lipoedeem patiënten
3.144

Video spataderen

Video liposuctie

© 2016 drsboonen.nl | Website door Internetbureau Multisant & Eudokia ID