085 - 488 17 00

Drs. Boonen

Fleboloog / cosmetisch arts

Over Drs. Boonen

Afspraak maken

Met het ouder worden gaan de oogleden steeds meer hangen. Dit kan uw gezicht een vermoeide uitstraling geven, maar het kan ook fysieke problemen opleveren doordat uw zicht vermindert waardoor u snel vermoeid kan raken. Gelukkig is dit op te lossen met de veilige en eenvoudige ingreep van een ooglidcorrectie. Na de ingreep heeft u weer volledig goed zicht en ziet u er weer fris en stralend uit.
ooglidcorrectie

Consult

U kunt een afspraak maken voor een bovenooglidcorrectie bij drs. Boonen als u hinder heeft van uw oogleden of wanneer u de hangende oogleden cosmetisch storend vindt. Ook wanneer u last heeft van wallen onder de ogen kunt u een afspraak maken voor een onderooglidcorrectie. Tijdens het consult krijgt u te horen wat u kunt verwachten en worden uw wensen besproken. Uw ogen worden onderzocht en ook uw algemene gezondheid wordt besproken. U krijgt een informatiemap mee naar huis waarin alles staat wat u moet weten over de ooglidcorrectie.

De ingreep

De bovenooglidcorrectie kan zowel op de klassieke manier (met het mes) als met laser worden uitgevoerd. Drs. Boonen geeft over het algemeen de voorkeur aan de lasermethode. Beide methoden geven een even goed eindresultaat. De ingreep zal plaatsvinden onder lokale verdoving en duurt ongeveer 45 minuten.

Een onderooglidcorrectie duurt meestal iets langer. Bij deze ingreep voeren wij de z.g. transconjunctivale blepharoplastiek uit. Via deze methode wordt een snede gemaakt in het onderooglid, waarbij overtollige huid wordt verwijderd en soms ook het vet. Of u hechtingen krijgt hangt af van de hoeveelheid huid dat is weggehaald.

Na de ingreep

Na de ingreep kunt u tot rust komen in de uitslaap kamer. De wondjes rond uw ogen worden met zalf ingesmeerd en u krijgt wat kleine pleisters opgeplakt. Na de ingreep kunt u het beste een weekje vrij nemen en rustig aandoen. Na enkele weken zal er geen litteken of zwelling meer te zien zijn.

Resultaat

Na de ingreep heeft u weer een heldere frisse blik. U kunt daarna nog jaren genieten van de resultaten van deze ingreep.


ooglidcorrectie ervoor
ooglidcorrectie erna
ooglidcorrectie ervoor
ooglidcorrectie erna
ooglidcorrectie ervoor
ooglidcorrectie ernaAfspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een ooglidcorrectie in Rijswijk, Tilburg of Rotterdam? Dat kan telefonisch op nummer 085-4881700.

Lipoedeem is een aandoening waar nog veel te weinig aandacht voor is. Door een stoornis in de aanmaak van vetweefsel ontstaan er onderhuidse ophopingen van vet (lip) en vocht (oedeem). Als gevolg daarvan worden de benen erg dik in verhouding met de rest van het lichaam. In België noemt men dit ook wel het rijbroek syndroom omdat de benen die vorm krijgen. De aandoening komt vooral voor bij vrouwen. Voor hen is het vaak een grote frustratie omdat het dikker worden en blijven maar weinig te maken heeft met te veel of ongezond eten, terwijl de omgeving dat al gauw zal denken. Sinds een aantal jaren biedt drs. Boonen mensen met lipoedeem de mogelijkheid om de klachten voor een groot deel weg te nemen door een vibroliposuctie. Deze methode geeft langdurig goede resultaten.

 

Foto: voor en na lipoedeemliposuctie


De aandoening

Lipoedeem betekent letterlijk vet- en vochtophoping. Het is een pijnlijke en chronische ziekte waar tot de dag van vandaag nog geen medicijn voor is uitgevonden. Bij lipoedeem is er een stoornis in de aanmaak van vetweefsel. Bovendien is de afvoer van vocht via de lymfvaten niet optimaal. Gevolg is een onderhuidse ophoping van vet (lip) en vocht (oedeem). Meestal komt het lipoedeem symmetrisch voor op de heupen, bovenbenen en knieën. De zo kenmerkende dikke benen blijven ook bij afvallen dik. Soms hoopt het vetweefsel zich op rond de enkels (overbloezende enkel). De armen kunnen ook zijn aangedaan. Handen of voeten zijn echter nooit aangedaan bij lipoedeem (in tegenstelling tot lymfoedeem). Als lipoedeem niet wordt behandeld, ontwikkelt zich vaak lymfoedeem (vochtophoping) in een periode van vijftien jaar. Je spreekt dan van een liplymfoedeem wat ook wel lymfolipoedeem wordt genoemd.

Consult

Wanneer u het idee heeft dat u last van lipoedeem heeft, kunt u een consult aanvragen bij drs. Boonen. Met zijn jarenlange ervaring kan hij voor u de juiste diagnose stellen. Als u inderdaad lipoedeem heeft kunt u een afspraak maken voor de liposuctiebehandeling. Drs. Boonen zal u precies vertellen wat u kunt verwachten. Uw algemene gezondheid zal worden besproken en u krijgt een informatiemap mee met alles wat u moet weten over de ingreep. Na het consult heeft u nog even bedenktijd voordat u daadwerkelijk tot een ingreep overgaat.

De lipoedeembehandeling

De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Via een kleine canule worden de vetcellen weggezogen vanuit verschillende posities. De gehele operatie duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van het aantal zones.

Na de ingreep

Na de ingreep kunt u rustig bijkomen in de uitslaapkamer. Wanneer u zich goed genoeg voelt mag u naar huis met uw begeleider. U krijgt eerst nog wel 2 kousen aangemeten die u ongeveer 3 maanden zal moeten dragen. De eerste week na de ingreep kunt u het beste thuis blijven en rustig aandoen.

lipoedeem

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling van lipoedeem door middel van liposuctie wordt tot op dit moment niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Resultaat

Verreweg de meeste lipoedeempatiënten die door drs. Boonen zijn geholpen met een vibroliposuctie hebben een positief effect gemerkt na de ingreep. Uiteraard het visuele effect omdat de benen een stuk minder dik zijn, maar men ervaart ook meer vrijheid. Het bewegen gaat een stuk makkelijker. De dijen schuren niet of minder tegen elkaar en men kan bijvoorbeeld weer laarzen aan die voorheen niet meer over de enkels pasten.

Foto: voor en na lipoedeemliposuctie


Dikke Benen Poli en Lipoedeem Zelftest

Zijn je benen in verhouding met de rest van je lichaam veel dikker dan is het mogelijk dat je lipoedeem hebt. Om dit vast te kunnen stellen heeft drs. Boonen de Dikke Benen Poli in het leven geroepen. Tijdens het consult kan hij vaststellen of je aan lipoedeem lijdt. Om te bepalen of het voor jou zin heeft om een consult aan te vragen kun je eerst de lipoedeem zelftest doen.

Video

Video: Interview met drs. Boonen over veelgestelde vragen over lipoedeem

Video: Liposuctie bij lipoedeemKijk deze video zonder inlog via: Flickr Lipoedeem

Willen die laatste kilo’s ondanks het lijnen en gezond eten maar niet verdwijnen? Dan is liposuctie een uitstekende oplossing om van dat buikje, die onderkin, love handles of te dikke benen af te komen. Een liposuctie door drs. Boonen vindt plaats onder lokale verdoving. Met vakmanschap en alle aandacht voor de patiënt wordt de liposuctie uitgevoerd in een speciaal daarvoor geoutilleerde operatiekamer met goed opgeleide assistenten.
Liposuctie is het onderhuids wegzuigen (suctie) van abnormale vetophoping (lipo). Abnormale vetophopingen kunnen ontstaan op plaatsen als de buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën, onderbenen of in de hals. Deze plaatsen op het lichaam hebben een verhoogd aantal vetcellen ten opzichte van de andere lichaamsdelen. Deze opstapeling van vet komt voor bij mensen die er aanleg voor hebben.
liposuctie

Consult

Wanneer u een verbetering van de contouren van uw lichaam overweegt, kunt u een afspraak maken bij drs. Boonen voor een consult. Houdt u er wel rekening mee dat een liposuctie geen makkelijk alternatief is voor lijnen of een dieet. Tijdens het consult zal drs. Boonen u informeren over wat u kunt verwachten. Uw algemene gezondheidstoestand zal worden bekeken en u wordt onderzocht op de zones die u zou willen laten behandelen. Wanneer u besluit om een liposuctiebehandeling te laten uitvoeren, dan krijgt u een informatiemap mee met alle nodige instructies en informatie.

De liposuctiebehandeling

De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Via een kleine canule worden de vetcellen weggezogen vanuit verschillende posities. De gehele operatie duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van het aantal zones.

Na de ingreep

Na de ingreep kunt u rustig bijkomen in de uitslaapkamer. Wanneer u zich goed genoeg voelt mag u naar huis met uw begeleider. U krijgt eerst nog wel een panty of korset aangemeten die u ongeveer 2 weken zal moeten dragen. De eerste week na de ingreep kunt u het beste thuis blijven en rustig aandoen. Na een maand komt u terug voor een controle bij de arts.

Resultaat

Het resultaat is blijvend in die zin dat de weggenomen vetcellen niet meer terug komen. Vrijwel alle patiënten van drs. Boonen zijn tevreden over de afname van het vet op de behandelde plaatsen na een liposuctie behandeling. Het geeft vaak een extra stimulans om verder te gaan met een gezond en gematigd eetpatroon, zodat ook het resultaat op lange termijn goed blijft.

Video

Video: Liposuctie bij lipoedeemKijk deze video zonder inlog via: Flickr Lipoedeem

“Goh, wat zie jij er goed uit de laatste tijd”. Dat horen we maar al te graag. Het verouderingsproces gooit echter bij iedereen een keer roet in het eten. Een verouderde of vermoeide huid trekt rimpels en plooien in het gezicht die we liever (nog) niet willen. Gelukkig heeft drs. Boonen een aantal mogelijkheden om het verouderingsproces op natuurlijke wijze en positief te beïnvloeden. Injectables zijn een veilige methode die geen drastische wijzigingen aan het gelaat toebrengen maar het zal uw omgeving wel opvallen dat u er weer fris en stralend uit ziet.

Fillers of Botuline Toxine

Er zijn twee soorten injectables te onderscheiden; fillers en Botuline Toxine. Bij fillers worden de rimpelgroeven op een natuurlijke manier opgevuld met een vulmiddel. Bij Botuline Toxine (Botox, Dysport) worden de spiertjes die de rimpels in het gezicht veroorzaken verslapt.

Soorten fillers

De fillers die u bij drs. Boonen kunt laten inbrengen zijn:
- Ellansé
- Stylage
- Restylane
- Juvéderm

Consult

Er zijn verschillende injectables met ieder zijn eigenschappen. Drs. Boonen zal u adviseren welke behandeling het beste bij uw type huid past. Samen bespreekt u uw wensen en verwachtingen.

Behandeling

De injectablebehandeling is een eenvoudige ingreep. De injecties worden over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Na 15 tot 30 minuten is de behandeling klaar en kunt u weer verder met de dagelijkse bezigheden. Afhankelijk van de methode kunt u daarna 6 tot 9 maanden genieten van het resultaat. Daarna kunt u de behandeling herhalen.

Resultaat

Injectables zijn geschikt voor het verminderen van rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels, kraaienpootjes, neus, lippen en mond. De huid krijgt daardoor weer een frisse en energieke uitstraling.
overmatig zweten

Overmatig transpireren

Botox is ook een goed middel om overmatig transpireren (hyperhidrose) tegen te gaan. Wanneer u snel natte kringen onder de oksels krijgt bij een inspanning of temperatuurstijging kan dat vervelend zijn. Botox blokkeert tijdelijk de weg tussen de zenuwen en de zweetklieren in de oksel en stopt zo het transpireren. Dit effect houdt normaal gesproken 9 tot 12 maanden aan. Daarna kun je opnieuw een botoxbehandeling laten uitvoeren. Voor een permanente oplossing kunt u ook kiezen voor de laserliposuctie.
Spataderen

Drs. Boonen is al sinds de jaren 90 nadrukkelijk betrokken bij de ontwikkeling van spataderzorg. Niet alleen als directeur van Spataderkliniek de Blaak maar ook als mede oprichter van de flebologische vereniging DCoP
Aantal reeds geholpen spatader patiënten
63.794

Lipoedeem

Een bijzonder vervelende aandoening waar nog veel te weinig aandacht voor is. Drs. Boonen is voor veel lipoedeempatiënten in Nederland en België een bekend gezicht geworden dankzij zijn behandeling door middel van liposuctie.
Aantal reeds geholpen lipoedeem patiënten
3.412

Video spataderen

Video lipoedeem

© 2016 drsboonen.nl | Website door Internetbureau Multisant & Eudokia ID